Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarına destek vermeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle fakültemizde hizmet veren Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi’nde bireylerin sağlıklı vücut ağırlığına ulaştırılması, ulaşılan vücut ağırlığının korunması, sağlıklı beslenme alışkanlıkların kazandırılması ve hastalıklarına uygun olarak beslenmelerinin düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Doktor tarafından polikliniğimize yönlendirilen bireylerin öncelikle genel beslenme alışkanlıkları, besin tüketim sıklıkları, besin hazırlama-pişirme yöntemleri, beslenmeye ilişkin laboratuvar bulguları değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelerden sonra bireylerin vücut bileşimleri ölçülmekte ve tüm bu değerlendirmeler doğrultusunda bireysel beslenme planı düzenlenmektedir. Diyet programları bireyin yaşına, cinsiyetine, bazal metabolizma hızına, özel fizyolojik durumuna (gebe, emzikli, hastalık vb.), fiziksel aktivitesi ve beslenme alışkanlıklarına göre tamamen bireye özgü olarak hazırlanmaktadır. Pek çok görsel ve yazılı basında hatalı bir şekilde yer aldığı gibi tüm bireylere tek tip bir paket program uygulanmamaktadır. Haftalık kontrollerde vücut bileşiminde meydana gelen değişiklikler ölçülerek elde edilen sonuçlar ile diyet programı birlikte değerlendirilmekte, bireylere sağlıklı beslenme ile ilgili eğitim ve bilgiler verilmektedir. Böylelikle hatalı beslenme alışkanlıklardan vazgeçme, bunların yerine istenen doğru beslenme davranışları geliştirme amaçlanmaktadır.

• Hasta çocuk beslenmesi,
  • Karbonhidrat sayımı,
  • Obezite danışmanlığı,
  • Sağlıklı çocuk beslenmesi,
  • Sporcu beslenmesi,
  • Yetişkin hasta beslenmesi,

hizmetleri verilmektedir.

Zayıflama diyetleri yüz yüze, diğer hastalıklarla ilgili diyetlerle online (çevrim içi) hizmet alınabilmektedir.

Randevularla ilgili bilgi için Beslenme ve Diyetetik Bölümü sekreterliğimize müracaat ediniz

Bölüm sekreteri: Devrim ŞAHİN

İletişim: 0312 216 26 22