Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu
23 Mayıs 2021 | 10:14

Üniversitemiz 95.yıl etkinlikleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 21.05.2021 tarihinde ‘Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu’ çevrimiçi olarak düzenlenmiştir. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Eda KÖKSAL sempozyumu düzenleyen bölüm öğretim üyelerine ve görevlilerine teşekkürlerini iletmiştir. Sempozyum konuşmacılarından Prof. Dr. Gamze AKBULUT; "Obeziteye Genel Bakış-Prevelans-Etiyoloji ve Sınıflandırılması" ve "Yetişkinlerde Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar"a dair bilgiler vermiştir.  Öğr. Gör. Dr. Emine YASSIBAŞ; "Pediatride Obezitenin Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar" konusunu ele almıştır. Arş. Gör. Dr. Feride AYYILDIZ "Obezitede Mikrobiyatanın Önemi"ne değinirken Arş. Gör. Feray GENÇER BİNGÖL "Obezitede Besin/Besin Destekleri" hakkında sunum yapmıştır. Son olarak, Prof. Dr. Hilal YILDIRAN "Obezite ve İmmün Sistem" arasındaki ilişkiyi anlatmıştır.