Program Çıktıları

1-Diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel ve sosyal bilimlere ait bilgileri meslek yaşamı boyunca etkin bir şekilde kullanır.

2-Mesleki yaşamı boyunca örnek teşkil edecek şekilde birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi ilkelerini kavrar.

3-Edinmiş olduğu bilgileri toplumun sağlık düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için kullanır.

4-Beslenme ve diyetetik alanındaki gelişmeleri takip eder.

5-Alanında kendini geliştirmede doğru ve güvenilir bilgiyi ve bilişim teknolojilerini kullanır.

6-Yaşam boyu öğrenme bilinciyle mesleki açıdan kendini yeniler.

7-Görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasal çerçevede mesleki etik bilincine uygun davranır.

8-Mesleki bilgi ve becerilerini ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun temel değerlerine ve kültürüne uygun olarak kullanır.

9-Kalite yönetim süreçlerine uygun davranır.

10-Alanı ile ilgili uygun yöntemlerle deney, proje ve araştırma yapar.

11-Mesleki uygulama alanındaki ilgili disiplinler ile birlikte çalışır.

12-Sağlıklı ve/veya hasta bireyin fizyolojik, çevresel, sosyo-kültürel gereksinimlerine uygun olarak bireye özgü mesleki bilgilerini uygular.

background image