Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde bulunan laboratuarlarımızdan biri olan Beslenme İlkeleri laboratuarlarında besin hijyeni göz önünde bulundurularak sağlıklı besin hazırlama ve pişirme ilkelerinin öğretilmesinin amaçlandığı uygulamalar yapılmaktadır. Laboratuarımızda öğretilmesi amaçlanan uygulamalara yönelik bütün cihaz ve ekipmanlar bulunmaktadır.
Bu laboratuarımızda teorik derslerde öğretilen besin gruplarına yönelik belirli örnek uygulamalar yapılarak, teorik bilgilerin pekiştirilmesi sağlanmaktadır. Böylece yapılan uygulamalar sonunda öğrencilerin hangi uygulamayı hangi amaçlarla yaptıkları, yapım aşamalarındaki gözlemleri, sağlıklı pişirme yöntemleri ve uygulama içerisine giren malzemelerin uygulamaya yapı, görünüş ve besin öğesi yönünden etkisinin ne olduğu detaylı olarak tartışılarak sağlıklı besin hazırlama ve pişirme yöntemlerini öğrenmelerine imkân verilmektedir.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.