Günümüzde kentleşme oranının artması, sanayinin gelişmesi, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yapının değişmesi, çalışanların oranının artması, insanların sadece evde değil, ev dışında da beslenmelerini zorunlu kılmıştır. Bu koşullar dünyada olduğu gibi ülkemizde de ev dışında başkaları tarafından hazırlanan ve sunulan toplu beslenme hizmetlerinin kapsamının ve halk sağlığı açısından öneminin giderek artmasına yol açmıştır. Bu kapsamda toplu beslenme kuruluşlarına yönelik olarak aşağıdaki danışmanlık hizmetleri verilmektedir.
Menülerin hedef kitleye özgü planlanması, yeterlilik değerlendirilmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasına yönelik faaliyetler
Endüstriyel mutfakların gıda güvenliği yönetim sistemlerine uygun planlanmasına yönelik değerlendirme çalışmaları
Mevcut endüstriyel mutfakların başta HACCP olmak üzere gıda güvenliği standartlarına ve sistemsel uygunluğa göre değerlendirilmesi ve düzeltici faaliyetlerin planlanması
Kamu kurum kuruluşları ile şehir hastaneleri yemek hizmetlerine yönelik hizmetin yürütülmesine esas yöntem ve sistem geliştirme
Hammadde dâhil yemek hizmet alımlarına esas hizmet teknik şartnamelerinin hazırlanması
HACCP danışmanlığı
Gıda sanayii ve yemek hizmetleri çalışanlarına yönelik hijyen eğitimleri
Randevularla ilgili bilgi için Beslenme ve Diyetetik Bölümü sekreterliğimize müracaat ediniz
Bölüm sekreteri: Devrim ŞAHİN
İletişim: 0312 216 26 22
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.