Bölüm öğretim üyeleri ve elemanlarının proje bilgileri

BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜNDE TAMAMLANAN VE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER

 

PROJE ADI

PROJE YILI

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ

PROJE TÜRÜ

PROJE DURUMU

Prof. Dr. Saniye BİLİCİ

Orta Düzey Bilişsel Bozuklukta Farklı Tip Ketojenik Diyet Modellerinin Bağırsak Mikrobiyomu ile İlişkisi

2023 Prof. Dr. Saniye BİLİCİ BAP Devam ediyor

Tip 2 Diyabetli Hastalarda Beslenme İle İlişkili Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi

2023 Prof. Dr. Saniye BİLİCİ BAP Devam ediyor

Annenin Krononütrisyon Durumu ile Anne Sütünün Makrobesin Ögeleri Bileşimi ve Bebeğin Büyümesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

2022 Prof. Dr. Saniye BİLİCİ BAP Devam ediyor

Mutfak Çalışanlarında Pişirme Dumanı Kaynaklı Sağlık Risklerinin Belirlenmesi

2019 Prof. Dr. Saniye BİLİCİ BAP Tamamlandı
Vardiyalı Çalışanlarda Sirkadiyen Ritim, Bağırsak Mikrobiyotası ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi 2018

Prof. Dr. Saniye BİLİCİ

BAP Tamamlandı
Sirke ve Nane, Maydanoz Ekstraktlarının Marul Yapraklarındaki Mikrobiyal Yüke ve Organoleptik Özelliklere Etkisi 2017

Prof. Dr. Saniye BİLİCİ

BAP Tamamlandı

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

Diyabette Oksidatif Stresle İlişkili PON1 Gen Polimorfizminin Antropometrik Ölçümler, Beslenme Durumu ve Bazı Biyokimyasal Parametrelerle İlişkisi

2020

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

Yağ Kütlesi Ve Obezite İlişkili Gen” Polimorfizmi ile Adipozite, İştah ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

2017

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı olan Hastalarda Metabolik Sendrom ve Beslenme Durumunun Saptanması

2015

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

TÜBİTAK

Tamamlandı

Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi

2014

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

Sağlıklı Yetişkinlerde Plazma K Vitamini ve Osteokalsin Düzeylerinin İnsülin Direnci Üzerine Etkisinin İncelenmesi

2014

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

TÜBİTAK

Tamamlandı

KOAH hastalarında plazma oreksin A düzeylerinin ve beslenme durumlarının saptanması

2012

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

KOAH Hastalarında Plazma Ghrelin Düzeylerinin ve Vücut Bileşimlerinin Saptanması

2012

Prof. Dr. Gamze AKBULUT

BAP

Tamamlandı

Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi

2012

Prof. Dr. Efsun KARABUDAK

BAP

Tamamlandı

Toplumumuzda Sıklıkla Kullanılan Bazı Bitkilerin Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Saptanması

2011

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

Toplumda Değişik Yaş Cinsiyet ve Fizyolojik Durumdaki Bireylerin Beslenme Durumları Ve Bazal Metabolizma Hızlarının Saptanması

2010

Prof. Dr. Nevin ŞANLIER

BAP

Tamamlandı

Narkolepsili Hastalarda Omega 3 Yağ Asitlerinin Uyku Plazma Oreksin A ve Serotonin Düzeyine Etkisi ve Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi

2005

Prof. Dr. Meral AKSOY

BAP

Tamamlandı

Bazı Sebze Ve Meyvelerden Ekstrakte Edilen Fenolik Bileşiklerin Antioksidan Aktivitelerinin Saptanması

2002

Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN

BAP

Tamamlandı

Prof. Dr. Nilüfer TEK

Korumalı Futbol Sporcularında MIND Diyetinin Oksidatif Stres İnflamasyon ve Nörodejeneratif Risk Biyobelirteçleri Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi

2023 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Devam ediyor

Prostat Kanserli Bireylerde Serum Neopterin Kinürenin Triptofan Oranı ve İnflamatuar Biyobelirteçler İle Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi

2022 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Devam ediyor

Polikistik Over Sendromunda Düzenli Kefir Tüketiminin İntestinal Mikrobiyota ve Oksidatif Stres Üzerine Etkisi

2022 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Tamamlandı

Prostat Kanserli Bireylerde Tümör Baskılayıcı GSTP1 PTEN ve NKX31 Genlerin Ekspresyonu ile Beslenme ve Yaşam Tarzı Belirleyicilerinin İlişkisinin Değerlendirilmesi

2022 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Tamamlandı

Fiziksel Aktivite ile Farklı Yağ İçeriklerine Sahip Diyetlerin Ratlarda Bazı Biyokimyasal, Yaşlanma ve İnflamatuvar Belirteçler Üzerine Etkisi

2022   BAP Devam ediyor

Obez Ratlarda Aralıklı Açlık ve Egzersizin Vücut Bileşimi, Antioksidan Kapasite ve Kan Parametreleri Üzerine Etkisi

2019 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Tamamlandı

Gebelik Döneminde Yüksek Miktarda Folik Asite Maruziyetin Annelerde Glukoz İntoleransı ve Yavru Ratlarda İnsulin Direnci Gelişimi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi

2018 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Tamamlandı

Tip 1 Diyabetli Adolesanlarda Doğal Yulaf Gevreği Tüketiminin Glisemik Seyir Üzerine Etkisi

2017 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Tamamlandı

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

Obez farelerde omega-3 yağ asidinin adipoz dokuda metabolik parametreler ve termojeneze etkisi

2022

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Devam ediyor

Adölesanlarda CLOCK Gen Polimorfizmi ile Kronotip ve Krono Beslenme Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

2021

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Devam ediyor

Koroner Arter Hastalarında Omega-3 Suplemantasyonunun Serum FetuinA Düzeyi Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi

2021

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Tamamlandı

Maternal yüksek yağlı diyetin yavru ratların vücut bileşimi ve lipogenik gen expresyonu üzerine etkisi

2020

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Devam ediyor

Hafif şişman yetişkinlerde probiyotiklerin iştah, inflamasyon ve beslenme durumu üzerine etkisi

2019

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Tamamlandı

Obez Kadınlarda Diyete Eklenen Yulaf Gevreğinin Vücut Ağırlığı Kaybına Ve Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi

2017

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Tamamlandı

Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı olan Hastalarda Metabolik Sendrom ve Beslenme Durumunun Saptanması

2015

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

TÜBİTAK

Tamamlandı

Akut Ve Stabil Dönemdeki KOAH Olgularında Vücut Bileşiminin Ve Beslenme Durumunun Saptanması

2011

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Tamamlandı

 

Ratlarda Yüksek Yağlı Diyet ile İndüklenen Obezitede Kafein ve L-Theaninin Antiobezite Etkilerinin Nutrigenomik ve Histolojik Olarak İncelenmesi

2023 Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ BAP Devam ediyor

Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ

Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi: 40 Yıllık Hatır Süresi Aroma Maddeleri İle Artar Mı?

2022

Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ

TÜBİTAK

Devam ediyor

 

Sakinleştirici Özelliği Olduğu Belirtilen Çayların Myeloperoksidaz (MPO) Aktivitelerinin ve Üniversite Öğrencilerinin Stres Düzeyleri İle İlişkilerinin Belirlenmesi: Pilot Çalışma

2021

Gülben KARAKUŞ

TÜBİTAK

Devam ediyor

 

Atıştırmalık Yer Fıstıklı Protein Barlarında Aflatoksin B1 Varlığının Araştırılması

2021

Burak GÖKYER

TÜBİTAK

Devam ediyor

 

CA20128 - Promoting Innovation of ferMENTed fOods

2021

Christophe CHASSARD

COST

Devam ediyor

 

Modern Pentatlon Sporcularının Beslenme Bilgi Düzeylerinin, Besin Takviyelerine Olan İnançlarının ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi ve Bu Spora Özgü Beslenme Önerileri Oluşturularak Kitapçık Haline Getirilmesi

2021

Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ

TÜBİTAK

Devam ediyor

 

CA19105 – Pan-European Network in Lipidomics and EpiLipidomics

2020

Maria FEDOROVA

COST

Devam ediyor

 

Antioksidan Kapasite ve Çinko Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

2019

Tuğba Cömert KÜÇÜKKASAP

BAP

Devam ediyor

 

European Burden of Disease Network

2019

Devleesschauwer Brech

COST

Devam ediyor

 

Oxygen sensing a novel mean for biology and technology of fruit quality

2019

:Pirrello Julien

COST

Devam ediyor

 

CA18101 – Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses

2019

João Rocha-Elena
Bartkıene

COST

Devam ediyor

 

“Yağ Kütlesi Ve Obezite İlişkili Gen” Polimorfizmi ile Adipozite, İştah ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

2018

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

 

Afrika'da Besin Öğesi Yetersizliklerini Önlemede Yeni Bir Yaklaşım Beypazarı Kurusu nun Zenginleştirilmesi

2014-2016

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

 

Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi

2012-2012

Prof. Dr. Efsun KARABUDAK

BAP

Tamamlandı

Doç. Dr. Feride AYYILDIZ

KOAH hastalarında plazma oreksin A düzeylerinin ve beslenme durumlarının saptanması

2012 Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ BAP Tamamlandı

KOAH Hastalarında Plazma Ghrelin Düzeylerinin ve Vücut Bileşimlerinin Saptanması

2012 Prof. Dr. Gamze AKBULUT BAP Tamamlandı

Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı olan Hastalarda Metabolik Sendrom ve Beslenme Durumunun Saptanması

2015 Prof. Dr. Hilal YILDIRAN TÜBİTAK Tamamlandı

Dr. Öğr. Üyesi Emine YASSIBAŞ

Mobil Sağlıklı Yaşam Uygulaması Geliştirilmesi ve Kullanımının Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Fiziksel Aktivite Alışkanlıklarına Etkisinin Değerlendirilmesi

       

Covid 19 Pandemi Sürecinde Adölesanlarda Hedonik Açlığın Yeme Bağımlılığı ve Gece Yeme Sendromu ile İlişkisi

       

Kolorektal kanserli hastalarda serum d vitamini düzeyi ile D vitamini reseptör polimorfizmi ilişkisinin değerlendirilmesi

       
Doç. Dr. Hande MORTAŞ

Premenopoz ve Postmenopoz Dönemdeki Kadınlarda Besin Alımıyla Haz Duygusuna Bağlı Açlık Arasındaki İlişki

2023 Sude AKÇAY (Lisans Öğrencisi) Tübitak 2209-A Devam ediyor

Ankara İlindeki Beyaz Yakalı Çalışanlarda Ekolojik Ayak İzi Farkındalığı ile Sürdürülebilir Beslenme Davranışları arasındaki İlişkinin İncelenmesi

2023 Gülay Buse BERRAK (Lisans Öğrencisi) Tübitak 2209-A Devam ediyor

Uzun Dönem Vejetaryenlikte Sağlık Değerlendirmesi: Diyet Alımlarının ve Serum Zonulin Tarafından Yansıtılan Bağırsak Geçirgenliğinin Değerlendirilmesi

2023 Zeynep Cansu KANDİL (Lisans Öğrencisi) Tübitak 2209-A Devam ediyor

Vardiyalı Çalışanlarda Sirkadiyen Ritim, Bağırsak Mikrobiyotası ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

2019 Prof. Dr. Saniye BİLİCİ BAP Tamamlandı

Dr. Öğr. Üyesi Büşra AYHAN

Üniversite Öğrencilerinde COVİD-19 Pandemi Süresinde Artan İnternet Kullanımına Bağlı Fiziksel Aktivite Yetersizliğinin Obezite İle İlişkisi

2021

Mümine VARMIŞ

TÜBİTAK

Devam ediyor

 

Sirke ve nane, maydanoz ekstraktlarının marul yapraklarındaki mikrobiyal yüke ve organoleptik özelliklere etkisi

2019

Prof. Dr. Saniye BİLİCİ

BAP Projesi 47/2017-09

Tamamlandı

 

Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi

2016

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP Projesi

Tamamlandı

Doç. Dr. Semra NAVRUZ VARLI

Besin Etiketlemede Bir Yenilik Olarak Paketli İçeceklerde Şeker İçeriği Sınıflaması

2023 Diyetisyen Bilge ÇOLAK (Lisans Öğrencisi, Mezun) Tübitak 2209-A Devam ediyor

Türkiye'de Satışa Sunulan Protein Barların Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin İncelenmesi ve Üniversite Öğrencilerinin Protein Bar Tüketim Sıklıklarının Değerlendirilmesi

2022 Diyetisyen Sevil TEKİN (Lisans Öğrencisi, Mezun) Tübitak 2209-A Tamamlandı

Mutfak Çalışanlarında Pişirme Dumanı Kaynaklı Sağlık Risklerinin Belirlenmesi

2020

Prof. Dr. Saniye BİLİCİ

BAP

Tamamlandı

Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi

2016

Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ

BAP

Tamamlandı

Arş. Gör. Dr. Sabriye ARSLAN

Maternal yüksek yağlı diyetin yavru ratların vücut bileşimi ve lipogenik gen expresyonu üzerine etkisi

2020

Prof. Dr. Hilal YILDIRAN

BAP

Tamamlandı

Arş. Gör. Dr. Merve Esra ÇITAR DAZIROĞLU

Polikistik Over Sendromunda Düzenli Kefir Tüketiminin İntestinal Mikrobiyota ve Oksidatif Stres Üzerine Etkisi

2022 Prof. Dr. Nilüfer TEK BAP Tamamlandı
Arş. Gör. Derya BAYAZIT Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi 2013

Prof. Dr. Efsun KARABUDAK

Altyapı Tamamlandı

 

background image