BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜNDE TAMAMLANAN VE YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER
|
PROJE ADI |
PROJE YILI |
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ |
PROJE TÜRÜ |
PROJE DURUMU |
Prof. Dr. Saniye BİLİCİ |
Orta Düzey Bilişsel Bozuklukta Farklı Tip Ketojenik Diyet Modellerinin Bağırsak Mikrobiyomu ile İlişkisi |
2023 | Prof. Dr. Saniye BİLİCİ | BAP | Devam ediyor |
Tip 2 Diyabetli Hastalarda Beslenme İle İlişkili Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi |
2023 | Prof. Dr. Saniye BİLİCİ | BAP | Devam ediyor | |
Annenin Krononütrisyon Durumu ile Anne Sütünün Makrobesin Ögeleri Bileşimi ve Bebeğin Büyümesi Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi |
2022 | Prof. Dr. Saniye BİLİCİ | BAP | Devam ediyor | |
Mutfak Çalışanlarında Pişirme Dumanı Kaynaklı Sağlık Risklerinin Belirlenmesi |
2019 | Prof. Dr. Saniye BİLİCİ | BAP | Tamamlandı | |
Vardiyalı Çalışanlarda Sirkadiyen Ritim, Bağırsak Mikrobiyotası ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi | 2018 |
Prof. Dr. Saniye BİLİCİ |
BAP | Tamamlandı | |
Sirke ve Nane, Maydanoz Ekstraktlarının Marul Yapraklarındaki Mikrobiyal Yüke ve Organoleptik Özelliklere Etkisi | 2017 |
Prof. Dr. Saniye BİLİCİ |
BAP | Tamamlandı | |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
Diyabette Oksidatif Stresle İlişkili PON1 Gen Polimorfizminin Antropometrik Ölçümler, Beslenme Durumu ve Bazı Biyokimyasal Parametrelerle İlişkisi |
2020 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
Yağ Kütlesi Ve Obezite İlişkili Gen” Polimorfizmi ile Adipozite, İştah ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi |
2017 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı olan Hastalarda Metabolik Sendrom ve Beslenme Durumunun Saptanması |
2015 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
TÜBİTAK |
Tamamlandı |
|
Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi |
2014 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Sağlıklı Yetişkinlerde Plazma K Vitamini ve Osteokalsin Düzeylerinin İnsülin Direnci Üzerine Etkisinin İncelenmesi |
2014 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
TÜBİTAK |
Tamamlandı |
|
KOAH hastalarında plazma oreksin A düzeylerinin ve beslenme durumlarının saptanması |
2012 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
KOAH Hastalarında Plazma Ghrelin Düzeylerinin ve Vücut Bileşimlerinin Saptanması |
2012 |
Prof. Dr. Gamze AKBULUT |
BAP |
Tamamlandı |
|
Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi |
2012 |
Prof. Dr. Efsun KARABUDAK |
BAP |
Tamamlandı |
|
Toplumumuzda Sıklıkla Kullanılan Bazı Bitkilerin Toplam Fenolik Madde Miktarlarının Saptanması |
2011 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Toplumda Değişik Yaş Cinsiyet ve Fizyolojik Durumdaki Bireylerin Beslenme Durumları Ve Bazal Metabolizma Hızlarının Saptanması |
2010 |
Prof. Dr. Nevin ŞANLIER |
BAP |
Tamamlandı |
|
Narkolepsili Hastalarda Omega 3 Yağ Asitlerinin Uyku Plazma Oreksin A ve Serotonin Düzeyine Etkisi ve Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi |
2005 |
Prof. Dr. Meral AKSOY |
BAP |
Tamamlandı |
|
Bazı Sebze Ve Meyvelerden Ekstrakte Edilen Fenolik Bileşiklerin Antioksidan Aktivitelerinin Saptanması |
2002 |
Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN |
BAP |
Tamamlandı |
|
Prof. Dr. Nilüfer TEK |
Korumalı Futbol Sporcularında MIND Diyetinin Oksidatif Stres İnflamasyon ve Nörodejeneratif Risk Biyobelirteçleri Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi |
2023 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Devam ediyor |
Prostat Kanserli Bireylerde Serum Neopterin Kinürenin Triptofan Oranı ve İnflamatuar Biyobelirteçler İle Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi |
2022 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Devam ediyor | |
Polikistik Over Sendromunda Düzenli Kefir Tüketiminin İntestinal Mikrobiyota ve Oksidatif Stres Üzerine Etkisi |
2022 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Tamamlandı | |
Prostat Kanserli Bireylerde Tümör Baskılayıcı GSTP1 PTEN ve NKX31 Genlerin Ekspresyonu ile Beslenme ve Yaşam Tarzı Belirleyicilerinin İlişkisinin Değerlendirilmesi |
2022 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Tamamlandı | |
2022 | BAP | Devam ediyor | |||
Obez Ratlarda Aralıklı Açlık ve Egzersizin Vücut Bileşimi, Antioksidan Kapasite ve Kan Parametreleri Üzerine Etkisi |
2019 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Tamamlandı | |
Gebelik Döneminde Yüksek Miktarda Folik Asite Maruziyetin Annelerde Glukoz İntoleransı ve Yavru Ratlarda İnsulin Direnci Gelişimi Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi |
2018 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Tamamlandı | |
Tip 1 Diyabetli Adolesanlarda Doğal Yulaf Gevreği Tüketiminin Glisemik Seyir Üzerine Etkisi |
2017 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Tamamlandı | |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
Obez farelerde omega-3 yağ asidinin adipoz dokuda metabolik parametreler ve termojeneze etkisi |
2022 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Devam ediyor |
Adölesanlarda CLOCK Gen Polimorfizmi ile Kronotip ve Krono Beslenme Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi |
2021 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Devam ediyor |
|
Koroner Arter Hastalarında Omega-3 Suplemantasyonunun Serum FetuinA Düzeyi Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi |
2021 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Tamamlandı |
|
Maternal yüksek yağlı diyetin yavru ratların vücut bileşimi ve lipogenik gen expresyonu üzerine etkisi |
2020 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Devam ediyor |
|
Hafif şişman yetişkinlerde probiyotiklerin iştah, inflamasyon ve beslenme durumu üzerine etkisi |
2019 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Tamamlandı |
|
Obez Kadınlarda Diyete Eklenen Yulaf Gevreğinin Vücut Ağırlığı Kaybına Ve Bazı Biyokimyasal Parametreler Üzerine Etkisi |
2017 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Tamamlandı |
|
Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı olan Hastalarda Metabolik Sendrom ve Beslenme Durumunun Saptanması |
2015 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
TÜBİTAK |
Tamamlandı |
|
Akut Ve Stabil Dönemdeki KOAH Olgularında Vücut Bileşiminin Ve Beslenme Durumunun Saptanması |
2011 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Tamamlandı |
|
Ratlarda Yüksek Yağlı Diyet ile İndüklenen Obezitede Kafein ve L-Theaninin Antiobezite Etkilerinin Nutrigenomik ve Histolojik Olarak İncelenmesi |
2023 | Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ | BAP | Devam ediyor | |
Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ |
Farklı Aroma Maddeleri İçeren Tüketime Hazır Türk Kahvelerinin Toplam Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi: 40 Yıllık Hatır Süresi Aroma Maddeleri İle Artar Mı? |
2022 |
Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
|
Sakinleştirici Özelliği Olduğu Belirtilen Çayların Myeloperoksidaz (MPO) Aktivitelerinin ve Üniversite Öğrencilerinin Stres Düzeyleri İle İlişkilerinin Belirlenmesi: Pilot Çalışma |
2021 |
Gülben KARAKUŞ |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
|
Atıştırmalık Yer Fıstıklı Protein Barlarında Aflatoksin B1 Varlığının Araştırılması |
2021 |
Burak GÖKYER |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
|
CA20128 - Promoting Innovation of ferMENTed fOods |
2021 |
Christophe CHASSARD |
COST |
Devam ediyor |
|
Modern Pentatlon Sporcularının Beslenme Bilgi Düzeylerinin, Besin Takviyelerine Olan İnançlarının ve Antropometrik Ölçümlerinin Değerlendirilmesi ve Bu Spora Özgü Beslenme Önerileri Oluşturularak Kitapçık Haline Getirilmesi |
2021 |
Doç. Dr. Duygu AĞAGÜNDÜZ |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
|
CA19105 – Pan-European Network in Lipidomics and EpiLipidomics |
2020 |
Maria FEDOROVA |
COST |
Devam ediyor |
|
Antioksidan Kapasite ve Çinko Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi |
2019 |
Tuğba Cömert KÜÇÜKKASAP |
BAP |
Devam ediyor |
|
European Burden of Disease Network |
2019 |
Devleesschauwer Brech |
COST |
Devam ediyor |
|
Oxygen sensing a novel mean for biology and technology of fruit quality |
2019 |
:Pirrello Julien |
COST |
Devam ediyor |
|
CA18101 – Sourdough biotechnology network towards novel, healthier and sustainable food and bioprocesses |
2019 |
João Rocha-Elena |
COST |
Devam ediyor |
|
“Yağ Kütlesi Ve Obezite İlişkili Gen” Polimorfizmi ile Adipozite, İştah ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi |
2018 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Afrika'da Besin Öğesi Yetersizliklerini Önlemede Yeni Bir Yaklaşım Beypazarı Kurusu nun Zenginleştirilmesi |
2014-2016 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi |
2012-2012 |
Prof. Dr. Efsun KARABUDAK |
BAP |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Feride AYYILDIZ |
KOAH hastalarında plazma oreksin A düzeylerinin ve beslenme durumlarının saptanması |
2012 | Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ | BAP | Tamamlandı |
KOAH Hastalarında Plazma Ghrelin Düzeylerinin ve Vücut Bileşimlerinin Saptanması |
2012 | Prof. Dr. Gamze AKBULUT | BAP | Tamamlandı | |
Migren ve Gerilim Tipi Baş Ağrısı olan Hastalarda Metabolik Sendrom ve Beslenme Durumunun Saptanması |
2015 | Prof. Dr. Hilal YILDIRAN | TÜBİTAK | Tamamlandı | |
Doç. Dr. Emine YASSIBAŞ |
Mobil Sağlıklı Yaşam Uygulaması Geliştirilmesi ve Kullanımının Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Fiziksel Aktivite Alışkanlıklarına Etkisinin Değerlendirilmesi |
||||
Covid 19 Pandemi Sürecinde Adölesanlarda Hedonik Açlığın Yeme Bağımlılığı ve Gece Yeme Sendromu ile İlişkisi |
|||||
Kolorektal kanserli hastalarda serum d vitamini düzeyi ile D vitamini reseptör polimorfizmi ilişkisinin değerlendirilmesi |
|||||
Doç. Dr. Hande MORTAŞ |
Premenopoz ve Postmenopoz Dönemdeki Kadınlarda Besin Alımıyla Haz Duygusuna Bağlı Açlık Arasındaki İlişki |
2023 | Sude AKÇAY (Lisans Öğrencisi) | Tübitak 2209-A | Devam ediyor |
Ankara İlindeki Beyaz Yakalı Çalışanlarda Ekolojik Ayak İzi Farkındalığı ile Sürdürülebilir Beslenme Davranışları arasındaki İlişkinin İncelenmesi |
2023 | Gülay Buse BERRAK (Lisans Öğrencisi) | Tübitak 2209-A | Devam ediyor | |
Uzun Dönem Vejetaryenlikte Sağlık Değerlendirmesi: Diyet Alımlarının ve Serum Zonulin Tarafından Yansıtılan Bağırsak Geçirgenliğinin Değerlendirilmesi |
2023 | Zeynep Cansu KANDİL (Lisans Öğrencisi) | Tübitak 2209-A | Devam ediyor | |
Vardiyalı Çalışanlarda Sirkadiyen Ritim, Bağırsak Mikrobiyotası ve Beslenme Durumu Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi |
2019 | Prof. Dr. Saniye BİLİCİ | BAP | Tamamlandı | |
Dr. Öğr. Üyesi Büşra AYHAN |
Üniversite Öğrencilerinde COVİD-19 Pandemi Süresinde Artan İnternet Kullanımına Bağlı Fiziksel Aktivite Yetersizliğinin Obezite İle İlişkisi |
2021 |
Mümine VARMIŞ |
TÜBİTAK |
Devam ediyor |
|
Sirke ve nane, maydanoz ekstraktlarının marul yapraklarındaki mikrobiyal yüke ve organoleptik özelliklere etkisi |
2019 |
Prof. Dr. Saniye BİLİCİ |
BAP Projesi 47/2017-09 |
Tamamlandı |
|
Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi |
2016 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP Projesi |
Tamamlandı |
Doç. Dr. Semra NAVRUZ VARLI |
Besin Etiketlemede Bir Yenilik Olarak Paketli İçeceklerde Şeker İçeriği Sınıflaması |
2023 | Diyetisyen Bilge ÇOLAK (Lisans Öğrencisi, Mezun) | Tübitak 2209-A | Devam ediyor |
Türkiye'de Satışa Sunulan Protein Barların Enerji ve Besin Ögesi İçeriklerinin İncelenmesi ve Üniversite Öğrencilerinin Protein Bar Tüketim Sıklıklarının Değerlendirilmesi |
2022 | Diyetisyen Sevil TEKİN (Lisans Öğrencisi, Mezun) | Tübitak 2209-A | Tamamlandı | |
Mutfak Çalışanlarında Pişirme Dumanı Kaynaklı Sağlık Risklerinin Belirlenmesi |
2020 |
Prof. Dr. Saniye BİLİCİ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Afrika da besin öğesi yetersizliklerini önlenmede yeni bir yaklaşım Beypazarı kurusunun zenginleştirilmesi |
2016 |
Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ |
BAP |
Tamamlandı |
|
Dr. Öğr. Üyesi Sabriye ARSLAN |
Maternal yüksek yağlı diyetin yavru ratların vücut bileşimi ve lipogenik gen expresyonu üzerine etkisi |
2020 |
Prof. Dr. Hilal YILDIRAN |
BAP |
Tamamlandı |
Dr. Öğr. Üyesi Merve Esra ÇITAR DAZIROĞLU |
Polikistik Over Sendromunda Düzenli Kefir Tüketiminin İntestinal Mikrobiyota ve Oksidatif Stres Üzerine Etkisi |
2022 | Prof. Dr. Nilüfer TEK | BAP | Tamamlandı |
Arş. Gör. Derya BAYAZIT | Beslenme Bilimlerinde Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi HPLC Kullanımının Önemi Üzerine Alt Yapı Projesi | 2013 |
Prof. Dr. Efsun KARABUDAK |
Altyapı | Tamamlandı |
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.